Datafant - med bytesrätt

· 215 ord · 2 minut(er) att läsa

För mindre än en månad sedan så offentliggjordes [Granskningsnämndens beslut](http://www.grn.se/grn/pages/NewsPage ____ 4530.aspx) till följd av min anmälan av Kanal Lokals sändning från Malmöfestivalen i somras. Beslutet innebar att kanalen fälldes för felaktig annonsmarkering, felaktig sändningsbeteckning, otillbörligt gynnande och felaktig utformning av sponsringsmeddelanden. Det kommer inte finnas tillfälle att anmäla kanalen någon mer gång.

Från och med imorgon, 19 januari, upphör Kanal Lokals sändningar. Exakt när går inte utläsa av kanalens tablå eftersom den listar sändningar för hela kommande veckan. Skulle vara spännande att se hur kanalen tar avsked, om något. Hittills har jag bara sett ett inspelat meddelande som visas mellan programmen där en man meddelar att kanalen upphör till följd av lågkonjunkturen.

2008.11.01

En sak är säkert, det finns inte så mycket kvalitetsmaterial att göra en kavalkad över som när Thames sändningar upphörde 31 december 1992. Mest har jag själv uppskattat Peter Apelgrens program och om Thames motsvarighet var Benny Hill så var nog Kanal Lokal strået vassare.

15.45 : Tydligen så var det först idag som företaget officiellt begärdes i konkurs eftersom ägarna bara skickat in ansökan via fax i fredags. Konkursförvaltaren tror inte att han kommer att driva kanalen vidare så med största sannolikhet så var det sista som sändes ut just en spot för att ta emot, de obefintliga, sändningarna via satellit.