Hak on, hak off

· 208 ord · 1 minut(er) att läsa

När jag stod vid en busshållplats tidigare idag gick min gamla lärare i grafisk design och kommunikation, Tommie Nyström, förbi. Som vanligt var han klädd i svart och jag skymtade en pin på slaget med fyra olikfärgade fält. Antagligen inte Sidas logotyp och absolut inte Microsoft Offices.

Bredvid mig stod en kvinna med en plastpåse från ICA Supermarket i Vikingstad.

För några år sedan försökte ICA centralt minska i floran av olika namn på ICA-butiker och renodlade till ICA Nära, ICA Supermarket, ICA Kvantum och ICA Maxi (om jag minns rätt). Utöver de gemensamma namnen försökte samla olika butikers utseende.

Tydligen lyckades man inte för på plastkassen som kvinnan bredvid mig har ser man förutom den hemska ICA Supermarketlogotypen (som någon som lekt lite för fritt med Adobes Multiple-Master-teknik tagit fram) som ser ut att vara på väg att tippa över har man ICAnder! Den där gubben som tillsammans med MonICA skulle symbolisera de lokala ICA-handlarna borde egentligen förpassats till historien samtidigt som åttiotalet blev nittiotal men i Vikingstad finns han tydligen kvar.

Och här kommer det värsta: en ICAnder med vikingahjälm och sköld! Tyvärr vågade jag inte närma mig med min mobiltelefon för att ta en bild men kanske används fortfarande samma påse i affären i Vikingstad.