För två och en halv månad sedan genomförde SR sin kampanj för webbradio, som bland annat innebar att rama in Aftonbladet.se. I högerkanten visades efter en stund en bild på en radio specialdesignad för en av SR:s webbradiostationer. I en genomgång av några av Forsman & Bodenfors’ (Flash-varning!) senaste projekt visade CAP & Design bilder på de olika radioapparaterna ( finns även på F&B:s webbplats) och skrev att de uppskattades mycket av personalen på SR.

Men var är de nu? De skulle fungera som ett bra alternativ till den nuvarande webbradiospelaren som med sina fula skuggor, färgval och 3D-effekter varken kan kallas avskalad eller snygg. Den är inte ens tillräckligt enhetlig mellan kanalerna ändå och inte verkar den följa SR:s grafiska profil särskilt väl.

Särskilt bra skulle de här radioapparaterna passa i widgets, vilket jag efterlyst innan.

DR är fortfarande långt före, både med sin DR Desktop med tillgång till nyheter och alla nätradiostationer i ett program och vad gäller utbudet av nätradiostationer . De har en större bredd vad gäller musikgenrer och har fler kanaler med icke-musik. Här finns t.ex. något så självklart som en kanal med enbart nyheter (finns hos NRK också), dessutom finns separata kanaler för kulturprogram och litteratur.