Connections

· 342 ord · 2 minut(er) att läsa

Förr i tiden gick det ett fängslande program på Discovery med James Burke som hette Connections2, där han kopplade ihop olika fenomen genom människans historia för att visa att även till synes orelaterade fenomen hängde ihop på något sätt.

Igår följde jag Vassa eggens länk till Staffans sågning av Henrik Schyffert. Samtidigt går Glenn Killing på Grand i TV-rutan framför mig där Schyffert genom att skrika på någon sorts låtsasskånska samtidigt till lite pianotoner ska föreställa bob hund.

På kvällen läser jag i ett gratisexemplar i DN om Thomas Öbergs och Jonas Jonassons bluessynthprojekt som tog sig in på andraplatsen på k-märkts lista för vecka 46.

I inlägget nedanför skriver Kal om Föreningssparbankens e-post med inte särskilt trevliga ton som påtalar att banken aldrig kommer att fråga om lösenord (inte ens på webbplatsen ifråga?). Jag kom att tänka på den märkliga episod som Simon Willison råkade ut för någon vecka sedan när hans mobiltelefonioperatör krävde ut hans lösenord över telefon.

En av länkarna jag har i del.icio.us till Simon Willison är den till plinks i vilken han beskriver ett sätt att skapa en permalänk till varje stycke på en webbsida för att på så sätt skapa ett finkornigare sätt att länka.

Elin Sandström på DN på stan berättade att för så sent som för två veckor sedan för redaktören [sic!] för dn.se vad permalänkar var.

PromeMorian: Referat från Bloggforum

Hade DN.se sett till att ge mig jobbet som webbmästare hade jag kunnat tala om det, fast utifrån det intryck jag fick i telefon vad gäller attityd kanske det är lika bra att det inte blev något. Dessutom slipper man utsättas för doser av Polopoly-URL-er som överstiger rekommenderade gränsvärden. Jag såg ett förslag tidigare idag att de som utsätts för Polopoly-URL-er borde mutas med stora mängder Polly för att klara av den psykiska ansträngningen. Ett bra förslag.

Andreas Ekström länkar (och, ja, permalänk saknas även här) till en intervju med Sverker Olofsson som Mats J Larsson genomfört. Och Sverker Olofsson förekommer, i Johan Rheborgs gestalt, i föreställningen Glenn Killing på Grand.

*[DN]:Dagens Nyheter