Nativitet eller naivitet?

· 311 ord · 2 minut(er) att läsa

En av Lisa Förare Winbladhs slutsatser efter att ha bevistat Bloggforum är att »fel stil hindrar effektiv kommunikation«. Min mest känslomässigt starka slutsats är att jag vill börja blogga.

Jag minns inte vem jag pratade med om att hålla sig till ett ämne på sin blogg men jag vet att jag pratade med Håkan Kjellerstrand och Jenny Isaksson om det dåliga samvete man ibland kan känna för att man inte aktivt tar ställning på bloggen trots att man verkligen tycker att något är fel. Liksom Håkan har jag som princip att inte ta politisk ställning på bloggen, även om den i mitt fall inte är aktivt uttalad och jag någon enstaka gång kanske frångått det litet.

Ibland kan jag känna att jag vill skriva mer om vad jag tycker och känner även om andra saker. Jag har skrivit anonymt en del i två andra bloggar, men jag har ett problem: jag har svårt att variera min språkliga stil och det avslöjas av Håkan Kjellerstrands Blog Identification ( som presenteras i Bloggidentifiering (Blog Identification)). Obönhörligt hamnar Månhus beta överst om man kör verktyget på någon av de två bloggarna.

Jag pratade en del med Stefan Rimm (och någon mer som jag aldrig fick namnet på) om att med val av språk välja en publik. Jag instämmer i att jag nog ska fortsätta skriva på svenska eftersom jag behärskar det betydligt bättre än något annat språk, men samtidigt vill jag vara mer aktiv i min användning av engelskan.

Och, kom jag fram till efter att fått höra att Andie Nordgren betar av bloggar genom att enbart läsa rubrikerna, kanske kan jag skriva en blogg med rubriker som faktiskt sammanfattar den viktigaste nyheten inlägget. Fast någon sådan ändring har jag svårt att se på den här bloggen, en inställning som Jon Åslund tog upp när han försökte minnas vad han läst på min blogg.