iPod mot världen

· 197 ord · 1 minut(er) att läsa

kal jämför MP3-spelare och kommer fram till att iPod är bäst. GUI:n är överlägsen (vet inte själv eftersom jag aldrig fått händerna på någon) och snyggast enligt kal. Jag säger inte emot.

Sedan kommer han fram till att iPod har större volym och högre vikt än Jens of Sweden MP-100/110 men att det inte är intressant eftersom iPoden lagrar många gånger mer musik.

Någonstans där glöms bort/skyls över att vikten och storleken trots allt spelar roll oavsett hur mycket den kan lagra. Jag skulle knappast bära med mig en halv ENIAC för att få med hela min skivsamling. Inte heller skulle jag tänka mig en Ericsson Hotline som telefon även om det hade varit det enda som bjöds.

Frågan är om jag kan traska runt med min iPod utan att störas av dess otymplighet. Kan jag inte det är det inte intressant hur många låtar den kan lagra eller vilken kvoten låtar/viktenhet är.

Eftersom jag i stort sett hela året går runt med såväl 4-10 kilos ryggsäck och en rymlig jacka är det inget större problem utom på sommaren. Så jag skulle nog välja iPod ändå. Det som talar emot båda är dock att de kostar pengar…