Patrick Moore att vänta

· 295 ord · 2 minut(er) att läsa

Strömmen gick på kontoret (och tydligen även på andra ställen) strax innan det var dags för hemgång, varför det var lika bra att ge sig iväg. I efterhand visade det sig vara helt korrekt, det tog en timme innan strömmen kom tillbaka i Solna.

På bussen därifrån försökte jag skicka ett meddelande till Twitter om min belägenhet. Tydligen verkar de ha problem med SMS-trafiken igen eftersom det fortfarande inte kommit fram så här fyra timmar senare.

Däremot gick det alldeles utmärkt att läsa Sivs Twitter-meddelande från igår jag satt på bussen åt andra hållet i morse:

I was actually a member of BWO for fifteen minutes yesterday, but I gave the membership back to Marina S. Alexander would hate the switch ;)

Men vore inte Vacuum mer passande för Siv? Jag tänker då på debutalbumet Plutonium Cathedral som jag av en händelse hittade låttexterna till när jag letade runt på mitt Passagen-konto i helgen. Fast det kanske är alldeles för pretentiöst?

Nu funderar jag på hur förhållandet mellan Twitter och Jaiku är. Det känns som konkurrerande tjänster men ändå som att man kan använda sig av båda.

Bloggen Adactio tog upp frågan om de båda tjänsterna för några månader sedan och möjligheten att flytta allt Twitter-innehåll till Jaiku:

But what I really want is to be able to take all my friends from Twitter and quickly and easily port them over to Jaiku. Alas, in the absence of hCard and XFN on Twitter, this seems unlikely. A movement in the other direction seems more likely given that Jaiku is using hCard.

Det påminner mig om när jag för ett halvår sedan besökte ett företag som utvecklar en intressant webbtjänst och såg förkortningen XFN på whiteboarden. Hoppas det blir något av det också.

*[BWO]:Bodies without organs