Kör in dem!

· 264 ord · 2 minut(er) att läsa

I tisdags fick jag ett e-post med den något kryptiska ärenderaden »Expressen undrar« från den av de två mest omskrivna Expressen-Niklas i år som fortfarande jobbar kvar. Han jobbar numer på avdelningen för nya medier. En avdelning som sökte en systemutvecklare med stort intresse för medborgarjournalistik, sociala webben och web 2.0 i somras, men det var inte för att erbjuda mig jobbet de skrev.

Tydligen var de intresserade av att minska Stockholmskoncentrationen bland bloggarna och få gratis lokalt material från etablerade bloggare i utbyte mot uppmärksamhet. Eftersom mina inlägg har lokala inslag mest i förbifarten var jag ganska tveksam men lät mig ringas upp av Niclas Rislund bara för att få lite mer hum om vad det handlade om.

När han började tala om att jag exempelvis kunde skriva om vad som var på gång på Palace insåg jag att det verkligen inte var mig de sökte och hänvisade istället till en annan Norrköpingsbloggare som med största sannolikhet faktiskt varit på Palace. När jag för en vecka sedan talade om för en kollega att jag bodde i Norrköping var hans första fråga om just Palace och han hade svårt att tro att jag aldrig varit där.

Sanningen är nog den att jag är världens tråkigaste person när det kommer till uteliv. Trots att jag bor mindre än 200 meter från Borgen har jag inte varit där en gång sedan jag flyttade dit. Min åverål har jag använt _en_ gång och så fortsätter det.

Uppdatering 22.17: