Vi rullar

· 222 ord · 2 minut(er) att läsa

När jag var sex–sju år hade vår familj en Volvo Amazon som vi hade övertagit från morfar. Bilen hade förstås några år på nacken och gick att känna igen bland annat på en turkos framskärm (resten av bilen var i skiftande nyanser av vitt och rostbrunt). Det blev en del äventyr under den tid bilen fanns i vår familj. Bland annat fick vi alltid se till att ha med oss ett par saftflaskor med vatten så att vi kunde fylla på kylaren.

Vid ett tillfälle började det ryka när vi var inne i Malmö. Av en tillfällighet råkade sig en man som varit med och konstruerat växellådan på bilmodellen vara i närheten och kunde ge tips om hur man åtgärdade vårt problem.

Nu har Posten givit ut ett frimärke med en Amazon och en husvagn som motiv i en serie på sex frimärken med motiv på bilar från 1940–1960-talen.

[caption id=“attachment_11530” align=“alignnone” width=“300” caption=“Frimärke med Volvo Amazon och husvagn”]

Frimärke med Volvo Amazon och husvagn

[/caption]

Bakgrundsgrönskan är hämtat från ett fotografi jag tog i Valdemarsvik 21 juni 2002. Min bild är spegelvänd för att passa med motivet och efter gravyren är det inte helt uppenbart att det är mitt foto som använts men bara känslan av att veta det gör förstås att jag är tvungen att köpa en rulle (valören är 12 kronor, alltså för utrikes brev).

Skogsväg