Gårdagens Apple-händelse på WWDC hade jag inte möjlighet att följa på annat sätt än via mobilen via Twitter. När jag väl kom hem besökte jag inga webbplatser i ämnet utan fortsatte läsa det som kontakter på Twitter och Jaiku (där Peter Lindberg fick liv i Keynote-kanalen igår) skrev i ämnet. Uppmärksamheten i nätverket var nog snudd värre än valvakan för Europaparlamentsvalet dagen innan.

Suckar har hörts över att MMS framställs som det vore något helt nytt när det i själva verket funnits länge i Europa (och motsvarande redan funnits länge i Asien). Själv har jag hittills ställt mig mest undrande till namnet på nya iPhone, 3G S. Förutom att namnet blir mer likt det på en bilmodell så undrar jag över lämpligheten att uttyda S-et som Speed.

Hur föråldrat kommer inte det att kännas om något år? Om ett decennium? Om S-et ändå stod för sport och inte för en egenskap som är lätt att mäta och avfärda. Kommer nästa modell att få ett X på slutet? Är det Jobs frånvaro som gjort att man har tillfälle att välja mer kryptiska namn på sina produkter?

Uppdatering 10 juni: Joy of Tech kommenterar namnvalet.