Varken Atkinson eller Smith

· 526 ord · 3 minut(er) att läsa

Som bland annat Peter Lindberg uppmärksammat har spam med nyhetsrubriker i ärenderaden börjat dyka upp i drivor. För en gångs skull kan det vara lite intressant att se vad spammarna hittar på i hopp om att fånga vårt intresse (och samtidigt försöka slinka igenom spamfilter).

Idag gjorde jag en snabb genomgång av de senaste rubrikerna i min spamkorg. Man kan hitta riktiga nyheter blandat med saker som skulle kunna vara sanna och saker som är helt otroligt.

Bland toppnyheterna kan läsa om såväl jordbävning som tsunami i Japan (om de hänger ihop är oklart). Jordbävningen har krävt 10 000 liv och tsunamin en miljon. Samtidigt landar utomjordingar i Ohio samt New York. New York drabbas även av självmordsbombare i en attack som kräver 53 liv.

Inget sägs om det är Osama bin Laden som står bakom den senare, däremot får man reda på att han använder sig av getter för taktisk bombning. Som om inte det var nog har Bush och Putin under det senaste G8-mötet kommit överens om att påbörja det kalla kriget igen. Det är väl i ljuset av detta man ska förstå nyheten om att Nordkorea öppet förklarat sig som kärnvapenmakt.

Från USA kommer uppgifter om att John McCain är för äktenskap för homosexuella samtidigt som det kommer uppgifter om att han drabbats av cancer i bukspottkörteln och att han hoppar av presidentvalskampanjen samtidigt som han jobbar för att ta över USA. Frun Cindy McCain vill dock hellre tala om sin bröst. Konkurrenten Obama som konverterat till judendom erkänner i en intervju att han är “en ultraliberal, elitistisk jävel”. Obama pekas även ut som anorektisk träningsnarkoman.

Vem som än blir vald till president blir det som president över 51 stater. Den senaste är Afghanistan. Den tredubblade krigsbudgeten lär väl till största delen gå till Irak kan man tänka.

Irak har förresten blivit utsparkade ur OS och vi lovas få se en video på detta. I övriga sportnyheter så har Paris Hilton lovat ut sin kropp till vem som än vinner franska öppna tennismästerskapen.

Aktiekurserna stiger kraftigt efter ny statistik och verkar inte alls påverkas av WalMarts konkurs. Hur mycket stryk McDonald’s börskurser kommer att ta efter att Happy Meal anklagats för att ligga bakom fetmaepidemin är oklart.

I övriga hälsonyheter kan man läsa om att underlag för ett nytt HIV-vaccin finns tillgängliga, att användande av mobiltelefoni ökar risken för cancer och att matförgiftning skett i flera områden.

I nöjesvärlden talas det förstås om Lindsey Lohans död i en bilkrasch och äktenskapskrisen mellan Madonna och Guy Ritchie. Ritchie förklarar att äktenskapet är över samtidigt som Madonna blivit stämd för sexuella trakasserier och accent(!). Även Brad Pitt och Angelina Jolie går skilda vägar. Några som däremot setts tillsammans nyligen är Edward Norton och Jessica Alba. Gravida Britney Spears fråntas sina barn. Scarlett Johansson tar av sig allt i kommande film medan Courtney Love lovar att bära kläder framöver.

Till nöjesvärlden kanske man (liksom död) också kan räkna nyheten om att Batman är bög, att Fox Mulder inte längre är attraktiv och att Spindelmannen får hjälp av James Bond.

Bland nyheterna utanför spamkorgen kan man notera att ett cancerinstitut varnar för cancerrisker i samband med mobiltelefoni.