To light up

· 195 ord · 1 minut(er) att läsa

Den kom igår men det var först idag jag fick tillfälle att prova min nya Kindle Paperwhite * som nu börjat skickas ut till fler länder än de ursprungliga. Detta är en ersättare till den Kindle jag förlorade på ett tåg för ungefär ett år sedan. De stora skillnaderna mot den förra enhet jag hade är att denna har bakgrundsbelysning och touchskärm.

Bakgrundsbelysningen innebär ett stort lyft. Det är dessutom en belysning som inte stör på det sätt jag befarat. Någonstans tänkte jag mig gamla tiders LCD-displayer (eller för den delen nya tiders skärmar i surfplattor och mobiltelefoner) som lyser upp ansiktet mer än det man vill läsa. Har dock inte testat den i riktiga lågljusförhållanden. Känns som en fördel att kunna läsa i mörkret utan att behöva ha en extra lampa tänd.

Touchskärmen lämnar en del övrigt att önska. Det krävs en del extra tryck ibland eftersom den inte uppfattar alla knapptryckningar. Det känns slött emellanåt också. Kanske saknar jag även de två knappar, en på varje sida, på den tidigare varianten som tillät en att byta sida genom att trycka på dem. Nu måste man trycka på skärmen.

* Länken är en affiliatelänk

Bild på Kindle Paperwhite med en boksida