Respons på Nokia N97

· 289 ord · 2 minut(er) att läsa

Det har flutit in några kommentarer som följd av Youtube-klippet med uppackningen av N97:an. Två svarar på frågan om den svarta, halvhemliga, tingesten som jag dock själv besvarade strax efter jag spelat in klippet och innan jag lagt upp blogginlägget med filmen.

En annan kommentarerna frågar om att skriva å, ä och ö på QWERTY-tangentbordet. Jag tänker visa det i ett videoklipp men hinner inte ladda upp något förrän på söndag. Samma kommentar frågar om programmet Mobipocket vilket jag också får anledning att återkomma till.

Jörgen Bengtsson i Linköping frågar om Nokias Sportstracker till N97:an och det ska jag också titta på. Johnny “Stationsvakt” bedömde videoklippen jag tog i Nyköping att hålla “SVT Play-kvalitet” och det är ett bra betyg. Jag ska testa under sämre förhållanden framöver.

Peter Andersson i Uppsala är besviken över kvaliteten på de bilder jag tagit och lagt upp på Flickr. Han hade hoppas på något i klass med Nokia N82. Jag vet inte riktigt hur mycket som beror på min fototekniska förmåga, på optiken och elektroniken i kameran samt under vilka ljusförhållanden (under de senaste veckorna har det varit konstant solsken) bilderna tagits.

Under en resa till Umeå förra helgen filmade jag lite nya videor som kommer att dyka upp så småningom. Där är det största problemet att jag i en av dem lyckas med att vrida kameran 90 grader fel mitt i klippet. Det är inte helt lätt med koordinationen om man håller ena telefonen i “porträttläge” med ena handen och den andra telefonen i “landskapsläge” med den andra handen.

Om jag minns rätt så bör N97 ha kommit ut i handeln vid det här laget. Har du frågor om telefonen så får du gärna lämna en kommentar så ska jag försöka svara.