Pantertanter

· 189 ord · 1 minut(er) att läsa

Idag fyller Felix Hall, min bror, 20 år. Han kommer inte att få DVD:n med Nöjesmassakern. Han fick den nämligen redan till jul. Något märkligt för ett program som skapades fyra år innan han föddes. Jag var själv bara fem år och har inga minnen av programmet från den ursprungliga sändningen men har sett några av avsnitten otaliga gånger inspelade på VHS-band. (Vilket har avslöjat sig i rubrikval på denna blogg. En referens Erik Starck plockade direkt.)

Men det är inte inslagen som blev folkkära som är behållningen utan snarare de bisarra (eller åtminstone absurda) sketcherna. Som “EM i obegripliga sketcher” och Boktipset med “Snövit och de sju jaktflygarna”. Tyvärr är det den typen av innehåll som fått stryka på foten i DVD-utgåvan. Materialet håller inte alls för att ges ut i sin helhet. Det är då synd att de valde fel delar. Det blev mer nostalgi än humor.

När Åke Cato känner sig påhoppad av Henrik Schyffert försvarar han sig med att DVD:n blev en försäljningssuccé. Det blev väl “Vår julskinka har rymt” också och den kan väl inte beskyllas för att ha tillfört svensk kultur särskilt mycket.