Om drygt en timme börjar galan för Stora Bloggpriset som arrangeras av Aftonbladet och Aftonbladets Bloggportalen.se. 

Jag har inte fått vara med och nominera men har röstat varje dag under perioden och fördelningen av röster har jag spritt ut lite i de olika kategorierna. Jag hoppas att jag inte förargar någon när jag nu talar om hur jag röstat.

Mode

Här har jag fördelat mina röster någorlunda jämnt mellan Stockholm Streetstyle och Manolo. Stockholm Streetstyle för den grafiska formen och de stora härliga bilderna.

Nöje och kultur - Bokhora - En man med ett skägg - Kulturbloggen - Vassa Eggen - Weird Science

Nomineringarna i denna kategori var ämnet i en text på DN Kultur idag som handlade om att det inte var så mycket vanliga människor som skrev utan personer med professionell journalistisk erfarenhet. 

Vassa Eggen som medieblogg är lite av en katt bland hermelinerna också.

De två bloggar jag läser mest är Vassa Eggen och En man med ett skägg. De har därför fått mest av rösterna . Kulturbloggen läser jag inte alls och den har  jag inte heller givit någon röst. Några dagsröster gav jag till Bokhora och Weird Science också.

Sport och fritid - Bara ben på Glenn Hysén - Robert Lauls blogg - Henrik Rydström - Marcus Birro - Sportbloggen

Här hade jag riktigt svårt att rösta eftersom jag inte varit intresserad av någon av dessa bloggar för att orka ta reda på mer. Ett inslag i SVT:s Sverige fick mig dock att lägga de flesta rösterna på Henrik Rydström.

Livsstil - Gynning - Husmusen - Johanna Sjödin - Matälskaren - Niotillfem

Här är det Lisa Förare Winbladhs _Matälskaren _jag läser någon gång och hon skriver ju riktigt bra. De andra har jag tittat igenom men inte bedömt vara något jag ska ge röster till. Förutom Husmusen som faktiskt fick någon röst av mig också.

Prylar och teknik - Beta Alfa - Lilla gumman - Moderskeppet - Prylfeber - Tommy k Johansson

Här utkristalliserar sig tre kategorier: prylbloggar, Photoshopblogg (Moderskeppet) och en riktig blogg (Beta Alfa). Jag har fördelat röster i dessa tre kategorier. Bland prylbloggarna har jag gett Lilla gumman röster eftersom jag finner lite mer substans bakom ett i annars ganska innehållslöst nätfenomen (och då räknar jag prylbloggar från hela världen). Moderskeppet för sin folkbildningsinsats att lära folk digital bildbehandling och Beta Alfa för…att det är Beta Alfa. 

Vardag - Att vara Alex Schulman - bloggfrossa & Mannen som blev trött… - Stationsvakt - the real mymlan - Tonårsmorsa

Jag har hört konspirationsteorier (som inte alls tagit den någorlunda öppna nomineringsprocessen i beräkningen) om varför Schulman är med på denna lista. Jag tycker inte det är konstigt. Schulman är tongivande och klarar faktiskt av att skriva. Sedan återstår att se i fall han lyckats mobilisera de röstande i tillräckligt hög grad.

För egen del är det Stationsvakt jag följt längst av dessa bloggar och det finns alltid intressanta, underfundiga och emellanåt märkliga funderingar och nätfynd att ta del av. Själv kommer jag mest ihåg alla dessa konturer som ritats av från olika bilder.

The real mymlan har en annan karaktär med förhållandevis längre texter och där man lätt fastnar och läser tillbaka i arkivet.

Stationsvakt och mymlan är de som fått mina röster i denna kategori.

Politik och samhälle - Alla dessa dagar - Blogge Bloggelito - Henrik-Alexandersson.se - opassande - Oscar Swartz :: Texplorer

Av dessa bloggar hör man mest talas om Carl Bildts i etablerade medier, Henrik Alexandersson från människor i omgivningen och Blogge Bloggelito från andra bloggare. Själv har jag dock mest följt Oscar Swartz och opassande även om det inte är särskilt regelbundet. De två sistnämnda har därför fått mina röster.

När allt väl börjat ska jag försöka sända lite med mobilen via Bambuser.