Morgonnyheterna tog upp faktumet att allt fler personer säger upp sina fasta telefonabonnemang och istället förlitar sig på mobiltelefoni och IP-telefoni. Jag lever sedan ett drygt år tillbaka ett än mer mobilt liv: jag förlitar mig på 3G-nätet som enda bredbandsuppkoppling. På de flesta ställen går det riktigt behagligt att surfa. Tyvärr tillhör inte min bostad ett av dessa ställen. Jag får lida med långsam uppkoppling och vad värre är med iderliga nedkopplingar.

Mottagningen är helt enkelt inget vidare. I stora delar av min lägenhet har jag ingen täckning på min mobiltelefon heller. Efter tillräckligt många brutna telefonsamtal borde jag snart ha lärt mig var täckningen är tillräckligt god. För att bättra på signalen på turbo-3g-dongeln skulle det vara bra att kunna ansluta en extern antenn. För 3G-korten finns det antennutgångar men inte på den E220-dongel jag har. Poyntings lösning för donglar utan antennutgång är alltför mycket av ett hack och alldeles för dyrt för att jag skulle vilja våga mig på att prova.

När förslag nu läggs om statligt stöd för att få mobiltäckning över hela landet vill jag att vi stackare i storstadsområden glöms bort.