Jag har i skrivande stund 777 olästa inlägg i Norrköpings Tidningars RSS-flöde för Valdemarsvik. Flertalet lär vara samma dumma inlägg med titeln “Fler feeds” och länkar till de olika RSS-flödena (inklusive det jag just läser).

[caption id=”” align=”alignnone” width=”475” caption=”Två inlägg i NT:s RSS-flöde för Valdemarsvik”] Två inlägg i NT:s RSS-flöde för Valdemarsvik[/caption]

Även om man bortser från att de flesta (om inte alla) RSS-läsar ändå inte kan göra något intelligent med flödena direkt så är det dumt att varje timme skapa ett nytt inlägg med exakt samma innehåll. För att kunna ha någon glädje av flödet behöver jag själv filtrera flödet i exempelvis Yahoo Pipes. Stundtals (som exempelvis just nu) innehåller dessutom flödet enbart detta inlägg. Om man prenumererar på flödet får man alltså inte något att läsa direkt och de verkar inte ens ha tänkt på att det finns RSS-aggregatorer som uppdaterar enbart när användaren begär det.

Med tanke på att NT faktiskt såg till att presentera en webbplats på nt.se (utan www framför) nyligen så kanske man kan hoppas på att detta fixas vilket decennium som helst (ett decennium är ju en ganska kort tid för en så gammal tidning som Norrköpings Tidningar).

Uppdatering: En Yahoo Pipe som filtrerar bort “Fler feeds” finns nu. Tyvärr löser den inte problemet med tomma flöden. Som standard visar den flödet med allt. Ändra avdelning till “valdemarsvik”, “lok” eller något av de andra namnen för andra flöden.