I början av augusti var det tio år sedan jag började blogga. Det som började med frekventa, korta inlägg med länkar (så typisk för bloggformen då i kontrast till nätdagböcker och annat) får idag långa inlägg utan mycket länkar som kommer ganska sällan. Det förra inlägget kom för fem månader sedan och var i princip bara en massa tweets. Det finns en del texter från perioden innan augusti 2003 men de har hämtats från andra platser på nätet där jag publicerat mig.

Ett av de tidigaste inläggen beskriver namnet på bloggen (Månhus beta blev något år senare till bara Månhus) men det är fortfarande några veckor kvar tills den här domänen (moonhouse.se) fyller tio år, de första veckorna återfanns bloggen på ett webbkonto hos Telia som man nådde från en redirect på blogg.davidpettersson.se.

Tittar jag tillbaka på vad som hänt mig under de tio åren får jag känslan av att en massa hänt mig samtidigt som knappt något har hänt. 2003 var jag fortfarande student och bodde i Norrköping. 2013 har jag sju år av heltidsarbete bakom mig på fyra olika arbetsplatser och bor sedan fem och ett halvt år i Solna.

För tio år sedan var jag okysst vilket jag inte längre är men fortfarande är kärleken ett mysterium och obesvarad. Efter otaliga inlägg i ämnet vet jag inte om jag lyckas komma fram till något ändå.

Däremot känner jag att jag haft nytta av bloggen (och i förlängningen Jaiku, Twitter och andra sociala nätverk) till att skaffa ett kontaktnät med intressanta och trevliga personer och som ökat mitt sociala kontaktnät något oerhört från att ha varit väldigt litet. Det har gett positiva effekter i både privat- och yrkesliv.

Så vad kommer att hända de närmsta tio åren? Ingen aning. Förmodligen kommer inget hus att uppenbara sig på månen inom ett år och min profetia från 1989 kommer visa sig felaktig. Därför hoppas jag att även andra förutsägelser jag har kommer visa sig felaktiga.