Anja Säker råkade ut för att Wordpress-insticket Shared items post fastnade i vinkelvolten och sprutade ut massa notifieringar. (Ett arbete med att förbättra pluginen pågår med Jonas Skovmand och Joakim Jardenberg inblandade.) Saker som görs automatiskt kan vara lite farliga på så sätt. Helst skulle man vilja ha någon sorts rimlighetskontroll inbyggd i sådana funktioner. Är det rimligt att skicka ut hundratals eller tusentals notifieringar på kort tid? Antagligen inte. Om pluginen loggade sin aktivitet skulle den kunna stoppa efter X notifieringar (eller notifieringsförsök).

Jag funderade tidigare idag på vad som skulle hända i fall ett inlägg man satt att publicera vid en viss tidpunkt och klockan på servern helt plötsligt skulle flyttas fram för mycket. Har man då inlägg som har innehåll man inte vill komma ut förrän en viss tidpunkt vore det illa om det kom ut.

Än värre om man hade ett dödmansgrepp som publicerar ett förberett inlägg om man inte visat aktivitet på ett tag. Rusar då serverklockan fram några veckors tid på ett par sekunder eller felsynkar några dagar så kommer innehåll ut som du inte alls tänkt dig komma ut annat än i extrema nödfall.