En liten hastighetsuppsättning

· 194 ord · 1 minut(er) att läsa

Den trogne kommentatorn Neofob har kommenterat det här på Månhus. Daniel Feldt har kommenterat det när det gäller bloggen Beta Alfa (och Twitters brist när det gäller trådande av diskussioner gör att jag inte enkelt kan referera till de svar som kom in till honom). Det handlar om länksprutningen alltså.

Jag är medveten om att införlivandet av listningen av delade inlägg från Google Reader varje dag har medfört att karaktären på denna blogg ändrats radikalt. Även jag, som tidigare irriterat mig på att inlägg som listar en massa olika länkar utan någon inbördes sammahang, tycker det är långt från optimalt. Samtidigt tycker jag det är ett utmärkt tillfälle att nosa tillbaka på den ursprungliga bloggformen, webb-loggen, som ju är något annat än en dagbok på nätet.

I mina planer ingick också att få in del.icio.us-länkarna men del.icio.us’ schemaläggningsfunktion har inte gjort sitt arbete en enda gång under de senaste veckorna.

Jag har funderat på att skapa två RSS-flöden, ett filtrerat där bara “riktiga” (läs matiga) inlägg visas.

Uppdatering 5 feb.: Jag kom på att den enkla och snabba lösningen är att använda sig av Yahoo Pipes. Här är ett filtrerat flöde ( RSS här).