Denna vecka för fem år sedan

· 271 ord · 2 minut(er) att läsa

Eftersom denna blogg funnits under nuvarande namn i fem år tänkte jag börja med tillbakablickar på vad som hände och vad som har hänt sedan dess. Låt oss gå tillbaka till augustiveckan 2003.

Premiärinlägget handlar om bloggens namn och länkar till en bild från ett skolarbete jag gjorde i lågstadiet 1989 och som låg till grund för bloggens namn. Den kan få tjäna som svar till Deep Editions fråga om bloggnamn.

Webbplatsen Googlism för att få sammanställningar av olika namn och begrepp finns kvar. Listningen av vad David är innehåller dock en del dubbletter. “david is my name and 23 is an enigma” känns dock intressant med tanke på ett senare inlägg om just 23.

Jag klagade på hur Discovery Channel urartat till att enbart handla om nazister (även om det nog var en del fiskeprogram också). Man får se upp vad man önskar sig, idag hittar man inga program om historia överhuvudtaget och får istället se olika realityserier om bilar och motorcyklar.

I en förhoppning att hitta svenska termer för begrepp i bloggvärlden startades det en wiki för att hitta svenska ord där det annars var engelska som gällde. Förs slog, föga överraskande, aldrig.

Jag blir glad att höra att jag inte är ensam om att tycka Mikael Wiehe är för mycket när radioprogrammet Hej domstol tar upp låten Titanic. Nuförtiden driver Kalle Lind en väl uppdaterad blogg.

Det mest ambitiösa inlägget under den veckan var nog det där jag försökte förklara hur min bild av tals inbördes ordning ser ut. Synestesi har jag senare fått reda på att detta kan inordnas under.

Nästa söndag om perioden 11–17 augusti 2003.