För ett par veckor sedan skrev jag om positionering utifrån mobilnäten. Detta är en positionering som inte kräver något mer än den/det som ska positioneras än en vanlig mobiltelefon. Av Gunnar fick jag möjlighet att testa Lociloci som utnyttjar just denna positioneringsinformation från operatörerna för att kunna visa för dina vänner var du befinner dig.

Det är en enkel tjänst. Enkel vad gäller att använda och enkel vad gäller uppbyggnad. En kontaktlista och en karta från Google maps. Den förra visar namn på ställe och avstånd till dina kontakter, den senare visar på kartan var detta är och osäkerheten i positioneringen (beroende på storlek i mobiltelefoniceller).

Det märks tydligt när tjänsten används. Displayen på min mobiltelefon lyser upp ungefär en gång per minut, antagligen för att svara på förfrågan från mobilnätet så att den kan bestämma position. När jag väljer att gömma mig själv så är mobiltelefonen som vanligt igen. Detta lär käka batterier (både för att lysa upp displayen och driva radiokretsen så det känns inte riktigt moget).

Denna tjänst kommer även att erbjudas specialanpassat för Lunarstorm.