Resumé skriver idag om hur Förvaltningsrätten går på Skatteverkets linje och nekar Carolina Gynnings bolag, Gynning Productions, avdrag för resor som hon beskrivit på sin blogg. Skatteverket bevakar noga de större bloggarna som bedriver verksamhet i företagsform men som handlar om personerna privat.

Upplägget när privatpersonen får en vara eller tjänst utifrån ett avtal med företaget kan se ut såhär:

Exponeringen för er är i bloggen, där kommer Carolina fota och länka till er hemsida och tacka sin partner […].

10 webtv avsnitt i Carolinas nya kök som är sponsrat av er, där kommer hon att tala om för läsarna vilka fantastiska kök ni har och tacka er ännu en gång för att ni har hjälpt till. Carolina kommer tala om för läsarna att man kan köpa likadant designat kök hos er. Med en liten rabatt också såklart!

Priset för detta är som vi sa 0 kr.

Det enda ni ska sponsra med är köket. Vi vill också för att sporra och trycka på detta maximalt komma fram till en ersättning per sålt kök i %.

Den ersättningen är standard och ligger på 15%.

När det sedan omnämns på bloggen är det inte med någon som helst antydan om att köksföretaget givit något ekonomiskt bidrag utan bara texten “Ni hittar inspiration till kök HÄR”. Det återstår att se om linjen kommer att vara likadan här. Att köket används för att arbeta i och att det inte handlar om en förmån.