I tillägg till inlägget om sommarens mobilplågor kan jag nämna att förra veckans nummer av Metro Teknik som jag kom över på bussen idag* så listas iPhone tillsammans med tre utmanare.

2009.06.16

Där handlar det dock om plattformar (eller snarare programbutikerna) istället för enstaka modeller. Utöver iPhone är det Android (med bild på en Vodafone-brandad HTC Magic), Blackberry och Nokia (med bild på N97).

iPhone har helt klart ett försprång när det gäller tillgången till program (och det är kanske knappast Apple man ska tacka för det, utvecklarna tog saken i egna händer och utvecklade program även när möjligheten inte gavs). Nokia har visserligen haft en liknande funktion men det är kanske först i och med Ovi Store som de har en helhjärtad satsning. När det gäller program till Blackberry så såg jag idag att Opera har en tävling där en Opera Mini-användare med Blackberry kan vinna en resa till Oslo men även till utvecklingskontoret i Linköping.

Två kommentarer till det föregående inlägget har olika syn på huruvida den HTC Magic som 3 säljer har en programvara som skiljer sig åt från andra HTC Magic eller inte. Med tidigare erfarenhet av 3 så räknar jag inte med att de kommer bringa klarhet i frågan snart.

* Metro har otaktiskt valt att distribuera en student-oneshot istället för Metro Teknik i de därför avsedda tidningsställen.