Är jag på en skala?

· 179 ord · 1 minut(er) att läsa

Varannan vecka har vi på jobbet ett retrospektiv. Då går vi igenom den just avslutade tvåveckorsperioden och värderar hur bra vi arbetat och vad vi kan förbättra. Det är kollegan Kristian som leder i det och försöker variera övningarna så att det inte blir för mycket repetition från gång till gång utan vi faktiskt belyser vår arbetssituation ur olika vinklar.

Ibland undrar jag hur man skulle använda samma system för att få ordning på sitt privata liv. Vad har jag gjort under föregående period? Hur nöjd är jag med det jag gjort? Vad sade jag inför perioden att jag skulle göra? Varför har det inte blivit som jag sa? Vad kan jag förändra nu för att jag ska kunna genomföra det jag vill?

Det är ju inte så att jag inte ständigt ifrågasätter mig själv och det jag gör men det är ju sällan på ett konstruktivt sätt utan mer ett destruktivt sätt. Det finns säkert föreslagna lösningar för sånt här både ur självhjälpsboksfilosofiperspektiv, GTD-perspektiv och quantified self-perspektiv men kanske skulle jag kunna komma fram till ett eget system?