Emanuel Karlsten berättar att han träffade en man som programmerat sin webbläsare att gå till svd.se när man skrev in aftonbladet.se. Den modifieringen tror jag inte går att göra med N97:s webbläsare. Utöver det är den riktigt kompetent. Om man nu vågar sig på att gå in på aftonbladet.se så ser man att den renderas ganska väl. Det tar inte särskilt lång tid innan man ser innehållet på skärmen. Dock tar det ett tag innan man kan börja skrolla i sidan.

Med zoomfunktionen kan man zooma in och ut (en vy man inte kan få till på en vanlig dator såvida man inte använder sig av Operas funktion för small screen rendering).

Till skillnad mot iPhone så har N97 stöd för Flash men de Javascript som ansvarar för att stoppa in annonser blir lite förvirrade ibland och man får se samma banner två gånger under varandra: en gång i Flash-version och den andra som vanlig bild.

Aftonbladet.se känner igen att man surfar från en mobiltelefon och erbjuder överst möjligheten att gå till Aftonbladets mobilsajt, men de tvingar som tur är inte besökarna att gå dit. Alltså har vi möjligheten att se hela webbplatsen.

I och med N97:an har jag mitt behov av Opera Mini minskat. Den inbyggda webbläsaren är helt enkelt tillräckligt bra och skärmen tillräckligt stor för vardagligt bruk.

2009.07.27 2009.07.27 2009.07.27 2009.07.27

Här en video inspelad när Michael Jacksons död var den stora nyheten: