När jag (efter tipset från Svartanka) tittar på gamla Varan-TV-klipp som någon lagt ut på YouTube ser jag plötsligt något som ringer en klocka. Två minuter in i klippet kommer följande rulltext:

Just nu är det många som ringer 112.

Här tror jag först att det är något som är inlagt som en del av TV-programmet. Att koppla ihop frasen »Just nu är det många som ringer« med »112« känns absurd. Det har ju hänt innan att det skojats med meddelanden från sändningsledningen. Jag väntar spänt på fortsättningen.

… SOS Alarm meddelar att röken från skogsbranden i Tyresta dragit in över Stockholm vilket innebär brandlukt.

Så det var inte äkta men istället kommer jag tänka på ett gammalt blogginlägg som jag vet att jag citerat. Tomas Zackarias Westbergs originalinlägg finns inte kvar men mitt inlägg med citatet finns kvar:

Hmm… det är faktiskt med viss fasa jag inser att jag sett om många av mina favoritfilmer säkert tio gånger – trots att bildkvalitén bara legat snäppet över myrornas krig, bilden har hoppat var trettionde sekund och en textremsa med STORBRAND PÅ GUMMIFABRIKEN I TRISTBERGA: STÄNG DÖRRAR OCH FÖNSTER rullat i överkant under två tredjedelar av filmen.