Share Your OPML är en ny tjänst från Opml.org där man kan dela med sig av sina samlingar av nyhetsflöden.

skriver bloggen Beta Alfa idag, vilket är lite underligt eftersom mitt lösenord till Share Your OPML legat i min krypterade lösenordsfil i ett par år. Tyvärr kan jag inte se exakt när jag lade till lösenordet där men Erik Stattin nämner »Share Your OPML« i en kommentar från den 29 februari 2004.

Vad som hänt är att Share Your OPML har relanserats bland annat med följden att man måste registrera sig på nytt. När jag vågat mig in på Dave Winers Scripting.com hittar jag följande inlägg från i fredags:

Remember the Share Your OPML application that was so popular in 2004 that I had to take it off the air? Well, it’s coming back, and it’s almost ready.

Beta Alfa må vara »Sveriges för närvarande bästa blogg om internetbranschen« som Urban Lindstedt skriver , och visst finns det en hel del intressant material, men när ryggmärgsreflexen för andra gången på bara några dagar säger ifrån att den anonyma personen bakom inte har riktigt koll på den omnämnda tjänsten så finns nog risken att förtroendet minskar och i längden eventuella annonsintäkter.

Visst det var även den här gången en liten miss, att kalla något inte särskilt nytt för nytt. Det händer varje dag i medierna (t.ex. ICE-grejen som togs upp av SVT häromdagen som man kunde läsa om på SOS Alarms mediebevakningslista för närmare ett halvår sedan när några landsortstidningar tog upp det) men frågan är hur mycket tid jag ska ägna åt att verifiera om nyheten verkligen stämmer nästa gång jag vill blogga om något Beta Alfa 2.0 tagit upp.