Frågelådan slår tillbaka

· 303 ord · 2 minut(er) att läsa

Idag är det två år sedan det andra inlägget under etiketten Frågelådan kom. För att fira det kör vi lite aktuella frågor (ja, alla är inte frågor då) som inkommit de senaste dagarna i form av sökbegrepp i sökmotorerna.

Opera är dåligt för… 🔗

… alla? … ingen?

Nu vet jag ju inte om det är opera eller Opera som avses. Inget av det är direkt dåligt tror jag. Webbläsaren Opera skulle jag säga är riktigt bra (även om jag inte kommit överens med M2 än).

Chef för svt.se 🔗

Lena Glaser är enhetschef för SVTi (i-et står för interaktiv). Henne har jag tyvärr inte haft anledning att träffa. Av ett sammanträffande fick jag bekräftat idag att jag inte lär få göra det framöver heller.

en dålig reklam 🔗

är på väg tillbaka. Jag hörde ryktas att den gamla reklamfilmen som talar om syraattacker på tänder visas på TV igen. Snart kanske Johan är ledsen och kinkig igen.

Lägg in en bild på Google! 🔗

Varför känns det som en insändarsida i Okej eller någon av ungdomssidorna i en landsortstidning (som UNGNT, SNUS etc.)? Visst är Google min idol också men jag föredrar att besöka Googles webbsida direkt istället för att bara titta på en bild av den.

namn som jag inte får byta till 🔗

är t.ex.:

»namn som inleds med af, de, von eller liknande«

Läs hela listan hos PRV

Vem är Jurij Gagarin? 🔗

Jurij Gagarin är inte, han var. Enligt den officiella historien dog han vid en provflygning av ett flygplan men rykten säger att han försvann under en rymdfärd och svävade bort i evigheten.

»bygga en blogg« 🔗

Till skillnad mot musik byggs inte bloggar av glädje utan av inlägg. Sedan skulle förstås inläggen i sin tur kunna byggas av glädje, men enbart glädje skulle nog inte leda till särskilt bra inlägg.

*[PRV]:Patent- och registreringsverket