Kinda är den kommun i Östergötland som ökade sin synlighet mest i media 2005 enligt Agent 25. Antalet artiklar som nämner kommunen ska ha ökat från 662 stycken år 2004 till 1137 stycken år 2005.

Metoderna för att räkna känns lite oklart. Pressmeddelandet säger:

Statistiken är framtagen med Agent25:s sökverktyg som för närvarande bevakar närmare 6000 redaktionella nyhetskällor på Internet, varav 994 svenska. Antalet nyhetskällor i databasen växer ständigt i takt med att nya tillkommer på Internet. Resultaten är baserade på antalet träffar som de sökta ortnamnen genererat bland Agent25:s nyhetskällor. Agent25 står för urvalet och för formuleringen av sökkriterierna.

Har man räknat antalet gånger Norrköping nämnts eller bara Norrköpings kommun? Räknas »Norrköpings«, »Norrköpings Tidningar«, »Café Norrköping« och »IFK Norrköping«? (Antagligen, pressmeddelandet nämner att framgångarna för Lindesbergs IF fått Lindesberg att gå upp.)

Kinda är ju inget ortnamn heller men har Kisa också räknats? (Och i så fall: har man skiljt på kisa och Kisa?)

Antalet omnämnanden för Söderköping har minskat med 9 procent. Ska man gissa på att det ökar för 2006 med anledning av kommunens ansträngningar att bli som den kinesiska regimen? Först med Internetcensur och sedan fabricerade idealfamiljer. (Snart lär jag väl få inreseförbud i Söderköping.)

Valdemarsviks kommun är den som minskar mest (10 procent). Med lite mer spännande händelser och korrektare stavning kanske man kan gå upp igen. Fast det har de inte gjort sig förtjänta av. Dit skulle väl inte ens en påhittad familj vilja flytta.