Back on track without trackback

· 177 ord · 1 minut(er) att läsa

Trackback-följetongen fortsätter. Nu är trackbacken död, åtminstone på denna blogg. Under några dagar bombarderade en trackbackspammare bloggen med anrop, väldigt mycket anrop. Så mycket anrop att bandbreddsgränsen för en kalendermånad slogs över.

Bandbreddsanvändning under två veckor i april

Inte har jag fått något meddelande från webbhotellet Oderland om att bandbredden var på väg att ta slut väldigt fort eller ens att bandbredden tagit slut. En dag var det bara en tråkig sida som mötte mig.

Som tur är var mitt tidigare webbhotell Web10 ännu sämre. Deras villkor för att säga upp avtalet är antagligen inte helt tillåtna (Konsumentverket har tidigare haft synpunkter på liknande krångel hos andra företag där det är svårt att säga upp löpande abonnemang) men det räddade mig nu när det bara var en fråga om att peka om DNS-en till gamla webbhotellet och uppdatera programvara och databasinnehåll.

Antagligen är det en hel del saker som fortfarande inte fungerar som de ska men jag fixar de varefter jag upptäcker dem. Och nu har jag helt plötsligt anledning att leka lite med primitiv lastbalansering.

Och trackback-funktionen är deaktiverad, antagligen för gott.