De enda två fenomen på webben som jag anser dra nytta av själva idén med hypertext är blogg och wiki. Från och till har jag funderat på att integrera en wiki med bloggen och jag fick förnyat intresse för det när jag häromdagen såg Peter Rukavinas personliga Wikipedia Rukapedia med kort information om familjen, sina telefoner och människor han träffat.

Denna gång blev det av, inspirerat av Rukapedia och TiddlyWiki. Klicka på något av orden med en streckad låda runtom! (Kräver att man är på bloggens webbsidor, klickar man på länkarna i sin RSS-läsare kommer man till de tråkiga statiska wiki-sidorna).

Uppdatering 5/11: Wiki-notiserna hämtas alltså med s.k. Ajax. Första gången man klickar på länken öppnas notisen upp men sidan skrollas inte, klickar man en gång till hoppar fönstret till notisen (vilket kan vara bra om den är utanför fönstret). Tyvärr blir det inte så bra med Internet Explorer, jag har inte kommit överens med själva delen med DHTML. Den visar både notisen och redigeringsfönstret samtidigt trots att bara en av dem ska visas åt gången, jag har inte orkat leda reda på var felet gömmer sig.

Jag använder mig förresten av en implementation av Textile skriven i Javascript för det här, kanske borde jag se till att använda den för direkt förhandgranskning av kommentarer också.