Wikipedia är bättre än NE eller Encyclopædia Britannica.

skriver Fredrik Wackå i ett svar på en krönika i senaste Resumé (som jag sluppit läsa eftersom jag inte hittade den i Mediearkivet). Att Wikipedia verkligen är bättre än Encyclopædia fick jag bevis på i veckan. När det är felstavat på Wikipedia kan jag ändra det genast, när Britannica stavat fel finns det kvar där för mig att irriteras på. ( Lithanian är förresten kårtidningen för teknologerna och naturvetarna på Linköpings tekniska högskola.)

I en av SvD:s artiklar idag om tillkännagivandet av litteraturpriset var de så fascinerade av att NE uppdaterade efter 16 sekunder. Att ha ett tiotal färdigskrivna omredigeringar och publicera direkt känns inte lika snabbfotat som att snabbt få ihop en artikel som följer mer oförutsedda händelser, något jag tror Wikipedia är betydligt bättre på.

Fast så länge massmedierna inte kan referera till webbsidor utanför den egna webbplatsen (eller i bästa skriver URL-en men låter bli att göra en riktig länk) och är otacksamma när någon ger en länk visar de ju tydligt att de helt enkelt inte förstår.