Ett litet steg för mänskligheten

· 195 ord · 1 minut(er) att läsa

När nu SR utökar antalet tillgängliga program via podradio kan jag sluta fulimportera Public Service. Men fortfarande saknas Språket samt kulturprogrammen från P1. Igår hörde jag på en rad sändningar av Kulturfredag, som jag halkat lite efter med. Bland annat var ett helt program betitlat »Ring Kulturfredag!«, något som det ringer stora varningsklockor för.

Nu var det inte så likt Ring P1 som jag befarade först utan faktiskt riktigt trevligt. Min rädsla för pinsamheter kom bara igång två gånger. En gång när en lyssnare avkrävde en härledning av Pythagoras sats och en andra gång när en annan lyssnare frågade om kulturarbetares politiska inriktning. Men båda sakerna klarade de sig ur riktigt bra och programmet var riktigt roligt att lyssna på.

Underhållet av webbsidorna för Kulturfredag verkar också eftersatt. För åren 2003 och 2004 finns ett arkiv med en kort sida för varje program. Något som saknas för 2005. Istället verkar informationen om programmen försvinna i tomma intet efter några månader. Dåligt SR!

En annan dålig sak är metadatat som skickas med (eller snarare inte skickas med) podsändningarna:

Om man prenumererar exempelvis på Ekots Lördagsintervju vill man ju i beskrivningen veta vem som intervjuas.

*[SR]:Sveriges Radio