Stolen from Jamba

· 193 ord · 1 minut(er) att läsa

Minns ni de där arken med färgglada klisterdekaler man kunde köpa på åttiotalet där förnamnet var tryckt i ett senare steg? Motiven kunde vara stoppskyltar med namnet på, eller en skylt med texten »Stolen from« framför namnet.

Bakgrundsbilder till mobiltelefoner verkar vara nutidens motsvarighet. Jamba, som med sin reklam och sina ringsignaler måste vara en av världens mest miljöförstörande företag, ger två bilder av den typen om man söker på David. Den enda bilden som har specifikt med David att göra är en karrikatyr av David Beckham, varför man nu skulle vilja ha en sådan. Skulle man nu gilla David Beckham vill man väl ha en ordentlig bild på honom, gillar man honom inte slipper man honom helst. Den enda som verkligen skulle ha någon glädje av bilden skulle vara Beckham själv.

Bakgrundsbilder till mobiltelefoner på temat ‘David’

Fast det skulle kunna vara en vara av typen »plojgrej som mottagaren inte vill ha men ändå köper för att småjäklas med mottagaren«. Det är ju inget nytt i och med mobiltelefongrejer utan är del av en ekonomi som redan funnits ett tag, i form av gratulationskort i blomsteraffärer och plastiga grejer i affärer som är specialiserade på plojgrejer och vinsatser.