Så där, nu laddade jag ner Sveriges Radios program för webbradio trots allt för att kunna jämföra det med DR:s DR Desktop.

DR:s variant är betydligt större med sina 2,46 MiB mot SR:s 40 KiB men så får jag å andra sidan mer än en knapp på skrivbordet som öppnar upp en webbsida (som webbläsaren ändå tenderar att äta upp med sin popupblockare). DR Desktop är ett eget program med eget fönster som utöver information om nuvarande program/låt och ett snabbt och smidigt sätt att byta kanal dessutom visar de senaste nyhetsrubrikerna. Vid »breaking news« ska dessutom ett extra meddelande visas.

Och till skillnad mot SR så har ju DR också en kanal med elektronika. Det var förresten först nu jag upptäckte att DR har en ny logotyp. Den nya ser betydligt kantigare ut än den förra. Precis som jag misstänkte har det med text-TV att göra:

En af dem er, at det nuværende logo ikke gør sig på DRs digitale medier – for eksempel på tekst-tv og på mobiltelefoner. Her flyder logoet ud, så det ikke står skarpt nok.