Idag har Sveriges Radio bedrivit kampanj för sin webbradio, utöver inslag med Lotta Bromé i sina egna sändningar har man lagt beslag på kanterna på Aftonbladet.se:s förstasida och den egna sidan.

Sveriges Radios hemsida med distraherande objekt runt omkring.

Kal har redan skrivit om det idiotiska i att ett klick på en knapp direkt startar nedladdningen av ett program, utan någon som helst mer information.

En annan märklig sak är att man tycker det är helt okej att stympa den egna sidan. Det är en sak att man göra sidan mer svåröverskådlig under en dag men i förmiddags kunde jag inte ens skrolla ända ner till botten av sidan. Bilden visar hur det såg ut med skrollbaren i nedersta läget. Det finns mer av sidan som inte visas.

Sedan dess verkar de dock ha fixat till just det problemet genom att lägga till en extra skroll-list ytterst. Det avhjälper visserligen just det problemet men till priset att det blir mer förvirrande.

När jag skriver detta är det bara några minuter till midnat t och jag hoppas att det är borta då.

Förresten tycker jag att SR, i tillägg till den brandade podcatchingklienten som Kal efterlyser, skulle kunna fixa en Konfabulator/Dashboardwidget med visning av aktuellt program/låt och växling av station.

(Jag dröjde några minuter med att hitta på en rubrik, och klockan hann passera midnatt innan publicering. Nej, det är fortfarande där, det störande krimkramset.)