Idag verkar den nya svenska bloggtjänsten Knuff.se, som man tidigare kunnat se bland sina referrers, öppnat. Bakom ligger Johan Larsson känd från Intressant.se, Nyligen.se , Bloggbloggar.se och, misstänker jag, Bajs.se och nu avlidna Flöden.se.

Bland funktionerna finns förutom sökmotor (som redan finns hos Christian Davéns Blogwalk och fanns på Mattias Ahlströms tidigare sökmotor) även en sammanställning av länkar från blogginlägg till tidningar, filmer (på IMDB) och till Wikipedia och word bursts.

Det känns lite surt att jag aldrig gjorde färdigt min gamla idé om film- och boktracker som jag kom ganska långt med att implementera i början av sommaren. Jag lade av när jag insåg att Technorati redan hade samma funktion och det bara var en tidsfråga innan de skulle börja filtrera på språk. Nu har de börjat med det och det har dessutom kommit en svensk motsvarighet (vilket nog är bra eftersom Technorati fortfarande är plågsamt slö ganska ofta).

Nog är det bevisat att det är bättre att implementera än att inte göra det.

Läs även inlägget hos Frisims utvecklingsblogg som tar upp det här med scraper sites och sökmotorer (bl.a. Dabloid). Otyget med sökmotorer som går via en extra sida innan man kommer fram (bl.a. Feeder.se) tas också upp.