Jag såg att någon hittat hit genom att söka efter »så slutar kommissionen blogg« på Google. Sedan råkade jag på artikeln Nu avslöjas slutet på ”Kommissionen” med nedryckaren »Statist berättar om sista avsnittet på sin nätsida«. Tydligen är inte Fredrik Virtanens insatser tillräckligt bekanta för de egna läsarna för att ordet blogg skulle nämnas.

För det första visar det sig att lägga till ordet »blogg« i slutet av sökningen gjorde att det aktuella blogginlägget inte hamnar överst, vilket det gör om man söker på enbart »så slutar kommissionen«.

Jag råkade på den bloggen redan för en vecka sedan när jag klickade runt lite på Technorati och fick se:

Idag är det säkert många som undrar hur SVTs “Kommissionen” slutar och vem det är som har makten i det sista avsnittet. Så hur slutar Kommissionen?> Jo, Den slutar med att […] vinner valet och blir statsminister..

(Jag plockade bort namnet där för att inte andra ska drabbas av samma spoiler som jag gjorde. Vill du väldigt gärna veta kan du leta vidare på Rabulist)

Sedan är ju frågan hur man ska tolka

– Jag tror att han har varit statist på ett tidigt stadium eller bara gjort en chansning. Det han skriver är ju i linje med de ledtrådar man får i början av serien, säger Leif Mohlin.

i Aftonbladets artikel. Är det inte den personen som blir statsminister?

Fast Anders skriver på sin blogg:

Och jag vet det för jag var statist på inspelningen av slutscenen i det sista avsnittet.

Jag ska hur som helst inte titta på TV-serien i fortsättningen, det första avsnittet fick räcka.

Apropå Aftonbladet och sökfraser från Google fick jag idag ett besök via »hur många läsare har virtanen«.