Så åttio?

· 224 ord · 2 minut(er) att läsa

Till att börja med ska jag påpeka att jag gjorde ett längre (opingat) tillägg till inlägget Ajsac-bloggarna färst i Sverige i samband med Henrik Torstenssons inlägg Antal bloggar i Sverige . Tillägget återfinns längst ner, tyvärr verkar Textile inte ha stöd för att lägga till ankare (<a name="...">).

Christian Davén som driver tjänsten Blogwalk har lagt till statistik om vilka programvaror eller tjänster som använts för bloggarna som upptas i Blogwalk. Där är Blogger och Wordpress i majoritet och Wordpress siffra ligger på 144 stycken mot Internetworlds siffra på 80.

Uppdatering 16.30: Sänd mina rötter regn gjorde förresten en enkel sökning på Blogg.se och Webblogg.se och fann att de hade 2541 (nu 2582) respektive 1055 (nu 1068) medlemmar. Om Blogsofts siffra på 9600 bloggar stämmer har alltså varje medlem dryga 2,6 bloggar i snitt. Vilket kan stämma men då räknas nog en hel del inaktiva bloggar och medlemmar in.

Uppdatering 0.09 29/8: Hans Kullin har också gjort en genomgång (nu korrekt länk!) och kommer fram till att det finns 24000 svenska bloggar. Dock verkar antalet bloggar med egna domäner vara lite väl högt. Och var är Livejournal? Ingen av de som gjort genomgångar har tagit med de bloggarna i statistiken. Enligt Livejournals katalog är de drygt 8000, tyvärr kan jag inte se hur många av dem som är aktiva utan att vara betalande medlem.