Man kan köra bilar

· 204 ord · 1 minut(er) att läsa

När jag var liten hette min favoritbok Jag kan köra alla bilar (länken är till en nyare upplaga med nya illustrationer). En del av fascinationen kvarstår med program som Motorjournalen och Top Gear, program som har entusiasm (till skillnad mot program som SVT:s Trafikmagasinet och TV4:s Mera motor som varje gång man råkat titta på det rättfärdigat att jag ännu inte har körkort). Som tur är ju Trafikmagasinet nedlagt så att man inte ens riskerar träffa på det, hur det går för »Mera motor« nu när Håkan Matson gått till DI vet jag inte.

Men med BBC-programmet Top Gear och svenska Motorjournalen som båda går på Kanal 5 är det en annan femma. I det senare programmet har man utöver Peter Sundfeldt (som nu kan höras i SJ:s reklamfilm som gör reklam för tågresor till Göteborg) och Kenneth Tonef utgörs programledarstaben även av Joppe Pihlgren. Joppe som man även kan se i vissa Utbildningsradioprogram och som släppte en skiva med de övriga Docenterna senast för några år sedan.

Nu finns han i bokform också, i den egna boken Farbror Joppe kör fel som recenserades i SvD idag. Kanske en lika betydande bok som »Jag kan köra alla bilar« fast för nästa generation?

*[DI]:Dagens Industri