Förra veckan implementerade jag en etikettfunktion på den här bloggen. (Nackdelen med att kalla tags för etiketter är att verbet etikettera är så svåruttalat.)

Experimentet tillåter alla som loggar in med TypeKey att lägga till egna etiketter. Eftersom jag ville bättra på mina Ajaxkunskaper använder den en liknande teknik som Flickr för att lägga till etiketter utan att ladda om sidan. (Jag har dock varit lite väl lat och inte gjort en alternativ POST-metod för de som inte har Javascript påslaget eller en tillräckligt modern webbläsare. Det kommer.)

Jag har ännu inte fått Technorati att plocka upp etiketterna trots att jag följt dokumentationen och använt mig av kategorielementet i RSS-flödet. Jag vill inte lägga till etikettlänkarna underst i varje inlägg i flödet. Det är sådan data jag anser att programmen eller tjänsten ska kunna dra nytta av om den kan och användaren vill.

På en etikettsida finns inledningen av varje inlägg märkt med den aktuella etiketten, en lista över relaterade etiketter och i förekommande fall länkar från mitt del.icio.us-arkiv och Flickr-arkiv märkta med den aktuella etiketten.