För drygt en månad sedan skrev Åsa Linderborg, Helle Klein och Åsa Petersen på Aftonbladet Kultur om språket i de brev som skickas till dem och som är speciellt grovt bara för att de är kvinnor.

Jag har det betydligt bättre eftersom jag varken är kvinna eller delar med mig särskilt mycket av politiska ståndpunkter. »Fitta« är ett tillmäle som jag bara behövt utstå två gånger hittills i mitt liv. Senaste gången var på en expressbuss som gick från universitetet i Linköping till Norrköping. En person satte sig i sätet framför och försökte fälla sätet och samtidigt krossa mina knän. När jag då inte flyttade på mig blev jag kallad för en hel del, spottad på och slutligen förolämpad på ett språk jag inte kunde identifiera.

Gången dessförinnan var i gymnasiet. Jag pratade med en klasskompis när läraren inte tyckte det passade och yttrade »Din jävla fitta. Vem fan tro du att du är.«. Läraren var tydligen ökänd på skolan för sitt grova språkbruk men skolan valde att blunda för det. Nu verkar han hur som helst inte vara kvar.