Under namnändring

· 223 ord · 2 minut(er) att läsa

Eftersom Deep Throat utade sig häromdagen (vad det enligt vissa beror på att dottern ville tjäna på det ekonomiskt) vill jag själv göra ett avslöjande. Det hänger lite ihop med Andreas Ekströms kritik av anonyma bloggare och dels hänger det ihop med möjligheterna att använda bloggen som en plattform för att marknadsföra sig själv (mot potentiella arbetsgivare).

I likhet med Citat handlar det om att renodla namnen, fast i mitt fall handlar det verkligen om att renodla och inte lägga till ytterligare led till namnet. Sedan i januari heter jag inte längre David Pettersson utan David Hall.

Anledningen är att jag vill ha ett lite ovanligare namn (den exakta anledningen kan stavas Posten, mer om det någon annan gång), vilket det är – men bara i Sverige. Internationellt sett är ju David Hall mycket vanligare. Jag hoppas dock inte bli sammanblandad med Robert David Hall i första taget. Frågan är om jag någonsin kommer lyckas ta mig till topp tjugo på Google.

Häromdagen betalade jag årsavgiften för domänen davidpettersson.se, jag har för avsikt att avveckla bruket av den under det närmsta året, även om det är tveksamt att jag kommer att klara av det med tanke på alla olika Internettjänster jag registrerat mig på med olika e-postadresser under den domänen.

Jag hade ju kunnat förvirra ytterligare genom att heta Bengtsson, Tjeder eller Magnusson.