Så nu finns det då färdiga podcastflöden för radioprogram att tillgå från Sveriges Radio. Än så länge överlappar de program jag hämtar hem med min egen lösning och de tre program Sveriges Radio tillhandahåller enbart med ett program: Spanarna. Varför de inte kan erbjuda program som Språket är oförståeligt, den innehåller ju ingen musik. Har de ett underligt avtal med Lars-Gunnar Andersson?

Själv skulle jag förstås hellre se programmen i form av spoken book så att min iPod kan komma ihåg var jag slutade lyssna senast.

Efter att ha använt min lösning i två månader kan jag konstatera att det är ett mycket praktiskt sätt att lyssna på radio. Eftersom programmen oftast sänds på helt fel tid för att jag ska lyssna och jag inte orkar hålla reda på vilka program jag lyssnat på och leta reda på webbsidan har det lett till att jag lyssnat på mycket mer intressant radio än innan.

Regelrätta podcasts lyssnar jag inte på, som jag nämnt innan är det alldeles för virrigt och som man måste redigera själv om man vill få ut något lyssningsbart. Jag håller med Jonatahan (via mymarkup.net).

Förresten: söker man efter »Språket« på Sveriges Radios webbsida får man meddelandet »Fel på sökmotorn, var god försök senare.« Kanske borde jag ha sökt det utannonserade vikariatet som webbredaktör som Sveriges Radio hade ute för några veckor sedan? Jag hade kunnat se till att de haft både en fungerande sökmotor och en fungerande beskrivning av podcasting.