Yukio-Sanna skriver om äldre bloggar som ynglar av sig:

Det verkar vara en trend just nu att rutinerade bloggare lägger sig till med en ny blogg. … Idén bakom dubbelbloggningarna verkar vara att hålla varje blogg inom sin nisch, eller snarare låta den ena av de två stå för mer »öppna« poster.

Är det rätt att göra så? I kommentarerna skriver DannePonken/Frozenswede om fall där det kan vara okej:

…en poäng med en blog är väl att det är en persons osamlade tankar. Fastt vissa giltiga avsteg finns väl. T ex om en kändis vill sktiva under pseudonym för att se om de fortfarande är bra eller bara lever på gamla meriter (uråldrig författarknep), om en person vill presentera eller provocera med ovanliga tankar utan att läsaren är färgad av förutfattade meningar eller om några bloggare går ihop om en ämnesblogg (typ Manolo).

Då kan jag avslöja att jag faktiskt skrivit emellanåt i två andra bloggar under anonym flagg. Jag är ju ingen kändis men jag hade ett behov att ge utlopp för

  1. provokationer
  2. mer personliga känslor som jag inte nödvändigtvis vill delge min mamma.

Den senare finns det åtminstone en annan bloggare som känner till att jag står bakom och den andra kan man nog också gissa till sig att jag ligger bakom. Även om jag inte ansträngt mig för att använda ett annat språk så inbillar jag mig att mitt språk skiljer sig åt men tittar man närmare på det är det väldigt avslöjande.