Vad var idén med webben nu?

· 248 ord · 2 minut(er) att läsa

Ännu en töntig länkpolicy. Vad finns det för tankar bakom sådant här?

På vår hemsida har vi inga länkar till andra hemsidor och kommer tyvärr inte att erbjuda det. Vår hemsida är länkad från ett flertal hemsidor men det är en mycket liten andel av våra besökare som kommer från dessa. Vi tror på sökmotorerna och har sett en klar ökning därifrån. Vid en eventuell länkning från annan sida till oss vill vi gärna bli informerade om detta och då innan länken publiceras.

Nej, självklart har jag inte informerat dem (läs: honom) i förväg om att jag länkat dit.

Uppdatering 2/4: Nu fick jag mail från någon som uppger sig vara personen bakom sidan (läs Aftonbladets skrattretande artikel om Schymans kapade e-post) och påpekar att det faktiskt står ‘ordet »gärna informerade«’.

Om jag läser rätt i det jag citerat står det »gärna bli informerade« och räknar jag rätt är »gärna informerade« ett ord och inte två.

Hur som helst är det tur att jag inte informerade honom, förlåt dem, efter att länken publicerades eftersom det står »då innan länken publiceras«.

Jag kommer att tänka på gårdagens RFC Requirements for Morality Sections in Routing Area Drafts:

The key words »MUST«, »MUST NOT«, »REQUIRED«, »SHALL«, »SHALL NOT«, »SHOULD«, »SHOULD NOT«, »RECOMMENDED«, »MAY«, and »OPTIONAL« in this document are to be interpreted as described in RFC 2119 [RFC2119].> The key words »SHALT«, »SHALT NOT«, »SMITE«, and »PILLAR OF SALT« in this document are to be interpreted as expected.

*[RFC]:Requests for Comments