Blott en dröm

· 261 ord · 2 minut(er) att läsa

Det är påsk och jag befinner mig hos föräldrarna och sover i ett rum tillsammans med två andra. Efter ett tag har syrenivån sjunkit så lågt att hjärnan verkar tro att allt snart är över och tycker det kan vara värt att ge en hejdundrades sista föreställning i form av en vacker dröm.

Rollbesättningen kröntes av Sjustjärna. Tyvärr gjorde syrebristen att hjärnan inte orkade med så mycket när det gällde location spotting, drömmen fick utspelas på Södermanlands Nyheter. Precis som i verkligheten drar jag mig undan när hon är i närheten. När morgonmötet på tidningen är över konfronterar hon mig dock och frågar om varför jag gömmer mig undan från henne. Jag berättar varför och hon låter inte alltför förvånad.

Sedan lutar hon sig framåt för att kyssa mig och ungefär samtidigt inser min hjärna att det nog inte var en särskilt spännande plats för den här drömmen så helt plötsligt befinner vi oss på en smal gångväg bredvid ett vattendrag.

Vattendraget påminner mer om Motala ström (i Norrköping) än Nyköpingsån och vi varken står eller går vid denna gångväg. Istället ålar vi fram, hon framför mig baklänges och jag efter framlänges.

Det här är nog den mest symboltunga delen i drömmen, hon är på väg ifrån mig och jag försöker få fatt på henne. Precis när jag är på väg att nå henne snarkar någon i rummet jag ligger i till och jag vaknar. Väl i vaket tillstånd är det bara att konstatera att det knappat går att andas där inne och att det är lönlöst att försöka somna om.