För att nå de motsträviga som fortfarande inte blivit utsatta för da Vinci-koden har nu bokförlaget fått draghjälp av Vatikanen som menar att boken är full av lögner, rapporterar BBC. Om det är en synnerligen feltänkt attack eller en konspiration mellan Katolska kyrkan och bokförlaget kan man ju fundera över. Hur som helst lär det inte få färre personer att läsa boken.

Själv har jag börjat läsa Digital Fortress och beskrivningen av tekniken är skrattretande dålig. Han tackar i början av boken två anonyma NSA-anställda med vilka han kommunicerat med via anonyma remailers. Jag vet inte om de (kan han verkligen vara säker på att de verkligen jobbar för NSA?) lurat honom eller om han även i denna bok tagit stora friheter när han klumpat ihop sin bristfälliga research. Bland annat får vi lära oss om krypteringsalgoritmen ZIP.

Uppdatering 17/3: Johan tipsar i ett e-post om Ahrvid Engholms analys av felen i Digital Fortress. Kan avslöja hur det går för er som inte läst boken. Det gör ingenting – ni missar inget av vikt.