Vill Grace?

· 208 ord · 1 minut(er) att läsa

TV4 har onekligen fått en del kritik för den svenska titeln »Firma Ruffel & bygg« på Arrested development (tydligen hade de först tänkt kalla den för Byggfusk AB).

Mer än en som var inne på Stefan-och-Krister-spåret. Lite förvånande är att TV4 inte lyckades krysta till någon svensk titel med ordet »gripen« som skulle blivit bättre än något av de andra två svenska titlarna.

Men nu har den återfått originaltiteln dock utan någon vidare information, hallåan sa bara »Arrested development« igår kväll och tablåerna för idag säger bara »Arrested development«. Hur de än gör försöker de se till att så få tittare hittar till sändningarna trots sin primetimeplacering. Vad är det för program på TV4+ som går just då och är så viktigt?

Jag skummade igenom TV-tablån i fredags och upptäckte att avsnitt av Will & Grace gick på TV4, TV4+ och TV400 samma dag. Den enda av kanalerna som inte sände något avsnitt var filmkanalen TV4 film, vilket mest beror på att det inte producerats någon film av serien än. Hade nu inte fyrtiotalskvoten varit fylld av krigskomedier med Sigge Fürst och/eller Nils Poppe hade de ju kunnat visa filmatiseringen av Hans nåds testamente vilken på engelska blir »His Grace’s Will«.